Τρίτη 7 Ιουλίου 2020




Δελτίο τύπου

Την Πέμπτη 17 Ιουνίου αντιπροσωπεία του διοικητικού συμβουλίου του εμπορο-βιομηχανικού συλλόγου Μεγαλόπολης ' ο Φιλοποίμην' συναντήθηκε με τον δήμαρχο Μεγαλόπολης Κο Αθανάσιο Χριστογιαννόπουλο και τον αντιδήμαρχο Κο Δημήτριο Σιέμπο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ύστερα από αίτημα του συλλόγου για να αναλυθούν οι συνέπειες που έφερε η πανδημία του covid-19 στις επιχειρήσεις της επαρχίας Μεγαλόπολης. Από μέρους του εμπορο-βιομηχανικού συλλόγου ζητήθηκε η εξαίρεση των επιχειρήσεων για την καταβολή δημοτικών τελών όσο και η μη καταβολή τελών για την άδεια χρήσης δημοσίων χώρων ( βλ. τραπεζο-καθίσματα) για όλη την περίοδο του lockdown καθώς και η αντιμετώπιση του παραεμπορίου που πλήττει την περιοχή. Τα οικονομικά αιτήματα έγιναν δεκτά από την δημοτική αρχή και θα επικυρωθούν σε επόμενο Δημοτικό συμβούλιο. Για το παραεμπόριο επισημάνθηκε ο κανονισμός λειτουργίας του λιανικού εμπορίου και γνωστοποιήθηκε στο Αστυνομικό τμήμα Μεγαλόπολης έτσι ώστε να κινηθεί μελλοντικά αναλόγως. Στην συνέχεια συζητήθηκαν προτάσεις και δράσεις που θέλει να πραγματοποιήσει ο εμπορο-βιομηχανικός σύλλογος για την φετινή χρονιά.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, όπου και οι δύο πλευρές διακατέχονται από πνεύμα συνεργασίας και αμοιβαίας κατανόησης στην ιδιαίτερη περίοδο που έρχεται, αυτής της απολιγνιτοποιησής.
Ο εμπορο-βιομηχανικός σύλλογος Μεγαλόπολης ως κοινωνικός εταίρος, εργάζεται στο να προστατεύει τα δικαιώματα των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Μεγαλόπολης και προωθεί και υποστηρίζει ενέργειες και δράσεις που προωθούν την επιχειρηματικότητα και δίνουν θέσεις εργασίας.

Εκ του διοικητικού συμβουλίου του εμπορο-βιομηχανικού συλλόγου Μεγαλόπολης ‘ ο Φιλοποίμην’


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου